Acasa > portal > conferin-de-lansare-start-antreprenoriat

Conferință de lansare – Start Antreprenoriat !

Start Antreprenoriat !

Nr. 11/09.01.2018

Conferință de lansare – Start Antreprenoriat !

Fundaţia Orizont organizează joi 11 ianuarie 2018, ora 12.00, la Sala Coloanelor, str. Unirii, nr. 26, Et.1, Craiova, conferința de lansare a proiectului POCU/82/3/7/103896 “Start Antreprenoriat”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Proiectul este implementat de Fundația Orizont în parteneriat cu Asociația Psihologilor Gorjeni și Fundația Centrul Român pentru Întreprinderii Mici și Mijlocii – CRIMM.

Proiectul are ca obiectiv general dezvoltarea antreprenoriatului și creșterea ocupării în județele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea și Mehedinți, prin aplicarea unui pachet de măsuri – educație antreprenorială, asistență personalizată și mentorat asupra grupului țintă din proiect care va putea materializa propriile idei de afaceri în acțiuni concrete, crea locuri de muncă durabile și de calitate și susține pe termen lung inițiativele de afaceri nonagricole în mediul urban din regiunea Sud-Vest Oltenia.

“Start Antreprenoriat” se adresează unui grup țintă de 326 persoane din Sud-Vest Oltenia: 170 șomeri și persoane inactive și 156 persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă.

Efectul pozitiv și rezultatele prevăzute ale proiectului sunt:

  • dezvoltarea competentelor a 326 persoane participante la programul de formare profesională “Competențe antreprenoriale”și la cursul “Inovare socială”;
  • 1 Concurs regional de planuri de afaceri;
  • 36 de planuri de afaceri selectate pentru o finanțare de până la 40000 euro/plan;
  • crearea și funcționarea a 36 întreprinderi nonagricole în mediul urban;
  • creșterea gradului de ocupare cu minim 72 locuri de muncă;
  • 1 Studiu “Oportunități de dezvoltare a antreprenoriatului în Regiunea Sud-Vest Oltenia ”.

Valoarea finanțării proiectului “Start Antreprenoriat”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 este: 9.645.234,62 lei.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman

Date de contact:

Fundaţia Orizont
Adresa: Strada Unirii, Nr. 26, Et.1, Craiova, Dolj

Telefon/fax: 0351.401692

Facebook: www.facebook.com/startantreprenoriat/

INSCRIE-TE ACUM!

Site: start.fundatiaorizont.ro