În perioada 25 noiembrie-10 decembrie, și în județul Gorj are loc o importantă campanie împotriva violenței în familie (și nu numai), intitulată „Cele 16 zile de Activism împotriva violenței asupra femeii”. La fel ca în ultimii trei ani, mai multe instituții din judeţ și-au unit forțele pentru a organiza în această perioadă diverse activități educative și de informare, de prevenție. Anual, sute de femei cad victimă violenței..
Principalele instituţii din județul Gorj (Prefectură, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Crucea Roșie, Consiliul Județean, Primăria Târgu-Jiu, Penitenciarul Târgu-Jiu, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Gorj, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Biroul Teritorial Craiova, Asociaţia „Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului III”, Asociaţia „Părinţilor Şcolii Generale Sfântul Nicolae”, Asociaţia pentru Şanse Egale, Asociaţia pentru Incluziune şi Dezvoltare Socială Gorj, Asociaţia Psihologilor Gorjeni, Asociaţia Inimi de Gorjeni), şi-au unit forţele şi au organizat o nouă ediție a campaniei împotriva violenţei asupra femeii, care, la fel ca în fiecare an, durează 16 zile. Scopul campaniei este de a conştientiza cetăţenii asupra faptului că violenţa în familie are efecte negative atât asupra vieţii de cuplu, cât şi asupra copiilor.
Vor fi desfăşurate acţiuni de informare şi prevenire, împărţirea de pliante informative pe tema violenței intrafamiliale, discuţii, mai multe seminarii pe tema violenţei intrafamiliale, competiţii sportive în unităţile de învăţământ – „Sportul învinge violenţa”, apariţii în cadrul emisiunilor televizate pentru a promova campania, vizite de informare la Casa de tip Familial Sântul Nicolae” şi Sfântul Dumitru”, acţiuni umanitare, dar şi concursuri pentru copii.
Fenomenul violenţei domestice se propagă din ce în ce mai mult. Este bine ca mecanismele de prevenire şi combatere a violenţei domestice să fie cunoscute de cât mai multe persoane. Numai în 2012 au fost înregistrate 634 de cazuri de violenţă în familie, dublu faţă de 2011.