In perioada septembrie 2010 - septembrie 2012, Asociația Psihologilor Gorjeni a implementat proiectul ”Learning Communities and Local Communitarian Projects with Social Theatre Support”.
Proiectul a avut ca obiective impartisirea experientelor comune ale celor 6 parteneri in domeniul instruirii prin intermediul metodelor artistice folosind teatrul ca instrument pentru dezvoltarea personala.
Datorita atelierelor de lucru organizate, participantii au fost liberi sa exploreze si faca alegeri potrivite realitatii personale. Teatrul devine o unealta activa de cunoastere, de autocunoastere, mai potrivita decat alte tehnici specifice de analiza a persoanei. Atelierele de teatru devin un loc experimental unde participantii pot atinge nivele inalte de constientizare, de cunoastere a propriilor limite si a potentialului in cadrul grupului experimental (intr-un context in care nimeni nu judeca pe nimeni).
Obiectivele teatrului social sunt incluziunea sociala si educationala a participantilor. ”Calea” teatrului ofera aprofundarea si regandirea experientelor reale ale participantilor. In acesta initiativa au fost implicat un grup tinta particular reprezentat de persoane victime ale dicriminarii sociale si someri de lunga durata. Tematica si proiectarea atelierelor au fost construite in corelare cu experientele participantilor. Constientizarea problemelor este primul pas in rezolvarea lor. Rezultatele vor fi o reprezentatie in miscare care implica pe toata lumea, actori si public, datorita implicarii unui educator, psiholog si un coordonator pentru a disemina noua metodologie.
Mai multe informatii despre proiect pot si gasite pe web-siteul acestuia: www.teatralunity.eu